A LOA Watercraft Solutions Ltd. tervezőirodát négyen – hajótervező mérnökök – alapítottuk 2022 októberében. Az ezt megelőző időszakban beosztott mérnökként és egyéni vállalkozóként több itthoni és külföldi tervezőiroda működési struktúrájával és tervezési módszerével ismerkedtünk meg. Egyik fontos irányelvünk a kezdetektől fogva, hogy a megszerzett tapasztalathalmazból a jól működő megoldásokat megtartva, a kevésbé megfelelőket tovább fejlesztve teljesítsük a megbízásainkat. Ennek eléréséhez a szoftverfejlesztő iparágból ismert “Agile Project Management” alapjain nyugvó szemléletet alkalmazva indítottuk el társas vállalkozásunkat. 

Többéves fennállásunk alatt alvállalkozóként és fővállalkozóként egyaránt tevékenykedtünk a magyar piacon, illetve a hajózással összefüggő számos szakterületen stabil alvállalkozói kapcsolatokat építettünk ki azoknak a feladatoknak a megoldására, amelyek nem tartoznak irodánk fő szakterületei közé (elektromos rendszerek tervezése, hidraulikai rendszerek tervezése). Ennek köszönhetően nagy magabiztossággal állunk a szakmai feladatok megoldásához, legyen szó új, vagy meglévő úszólétesítmény építéséről, átépítéséről és az ezekhez kapcsolódó ügyintézésről.

Nagy tapasztalattal rendelkezünk többszereplős projektek részfeladatainak kidolgozásában és a társtervezőkkel való együttműködésben, emellett számos alkalommal vettünk részt a tervezést követő kivitelezési fázisban tervezői művezetőként, ahol a hajógyárak projektvezetőivel összedolgozva segítettük a gyártási folyamatot.

Kiemelt szakterületünk a kétéltű járművek tervezése, amellyel kapcsolatban jelentős szaktudást halmoztunk fel az évek során és az itt megszerzett tapasztalatokat, eltérő szemléletmódot egyéb területen is sikerrel tudjuk kamatoztatni.

Sümegi Tamás

Végzettség

Közlekedésmérnök/ Hegesztőmérnök (EWE/IWE)

Pozíció

Hajótervező mérnök / Ügyvezető igazgató 

Jogosultság

005/2020 hajózási műszaki szakértő 

Trombitás Arnold

Végzettség

Járműmérnök

Pozíció

Hajótervező mérnök / Operatív vezető 

Nagy Benedek

Végzettség

Yacht Design and Production (Járműmérnök) / Hajózási üzemeltetési vezető

Pozíció

Hajótervező mérnök / Projektvezető

Etlinger Márton

Végzettség

Járműmérnök/Okleveles gépészmérnök

Pozíció

Hajótervező mérnök / Projektvezető

Jogosultság

007/2023 hajózási műszaki szakértő

008/2023 hajózási közlekedésbiztonsági műszaki szakértő